Hartige tomatentaart

Ingredinten:

  • 1 vel kruimeldeeg (of zelfgemaakt kruimeldeeg van 200 g bloem)
  • 4 pijpajuintjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1 el oregano (mag vers of gedroogd)
  • kg rijpe roma tomaten
  • 2 el zonnebloempitjes
  • 2 el pijnboompitjes
  • zout (fleur de sel)
  • Kruidenolijfolie Basilicum Les Olades

Bereiding:

Leg het kruimeldeeg op een antikleef bakplaat (of op een bakplaat bekleed met bakpapier).
Snij de lente-ui fijn en verdeel over de taartbodem.
Snij de tomaten in schijfjes, bestrooi ze met zout en laat wat uitlekken.
Verdeel de tomaten over de taartbodem. Kruid met oregano.
Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180.
5 minuten voor het einde strooi je de pitten en de fijngesnipperde bieslook over de taart.
De taart kan koud, lauw of warm worden gegeten.
Net voor het serveren doe je er wat basilicumolie op (of zet het flesje op de tafel zodat iedereen zichzelf bedient).

Heerlijk:

Op de brunchtafel. Of met een slaatje. Als voorgerechtje of uit het vuistje.

recept is gebaseerd op :

een recept van Koen Jooris, kok aan huis. Thema Brunchen.


Olieve BE0440.088.802 Copyright © 2012 olieve.be. Powered by Zen Cart