Basilicumtaartje - recept van chef-kok Carl Wens

Ingredinten (18 glaasjes)

  • 3 limoenen
  • 3 eieren
  • 160g suiker
  • 15g boter
  • 120g basilicumolie Les Olades
  • 3 gelatineblaadjes (3g)
  • beetje room (paar soeplepels)

Bereiding:

Kook het sap van de limoenen op met wat zeste.
Week de gelatine in koud water.

Maak een ruban van de eieren met de suiker (met mixer kloppen tot een mooie witte massa).
Voeg het limoensap en de basilicumolie toe. Roer er de boter door.
Warm de room een beetje op (in de microgolf)
Knijp de gelatine uit en los op in de room. Voeg toe aan het mengsel.
Giet de vulling in vormpjes (of in glaasjes) en laat opstijven in de koelkast.

Serveertip:

Een heerlijk fris dessertje. Lekker met een bolletje cuberdonijs. En om af te werken snij je een cuberdon (neus) overlangs en leg je een helft op het taartje.

basilicumtaartje met cuberdonijs


Olieve BE0440.088.802 Copyright © 2012 olieve.be. Powered by Zen Cart